Rabarberikook – see eriti hea!

Rabarberikook on varasuvine koogiklassika! Olen aastate jooksul proovinud mitmeid rabarberikoogi retsepte aga ükski pole olnud päris see, mida oleksin kasutama jäänud.

Sel kevadel soovitati mulle mitmel korral Ragne Värgi retsepti “Kiire rabarberikook”. Minu ootused olid kõrged, paraku polnud ka see paljukiidetud rabarberikook päris see, mida hing ihkas ning mida ma oma lapsepõlvest mäletasin.

AGA uurisin natuke emalt, kuidas meie vanaema seda rabarberikooki siis ikkagi tegi ja lõpuks peale mitmeid katsetusi jõudsin tulemuseni, millega olin enam kui rahul. 

Kook tuli kohev, mahlane ja imemaitsev!

Rabarberikook
Tükike kooki – õhuline, pehme ja samas parajalt mahlane.

Rabarberikook – see eriti hea!

  • 4 muna
  • 180 g suhkrut
  • 170 g jahu
  • 150 g võid (sulatatud)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kardemoni

Rabarberisegu:

  • 300 g  rabarberit
  • suhkrut maitse järgi
  • 1 tl kaneeli

Tükelda rabarber ning sega suhkru ja kaneeliga. Seejärel vahusta muna ja suhkur omavahel tugevaks vahuks. Sega omavahel kokku jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kardemon ning lisa tainasse, ettevaatlikult segades. 

Tainas vala vormi (ca. 22 cm x 32 cm) ning puista peale rabarberitükid (eraldunud mahla võid ära kasutada näiteks kisselli keetmisel). Raputa peale veel natuke kaneeli ja suhkrut ning küpseta 175 kraadi juures u. 30-40 minutit.

Rabarberikook - plaadikook
Mina armastan koogid alati veel tuhksuhkruga kaunistada.
Rabarberikook - tükike
Kook jääb mõnusalt pehme ja mahlane, kuid mitte liialt niiske, püsib kenasti koos.

Mulle endale meeldib kõige enam koogi tekstuur – see on õhuline, pehme ja samas parajalt mahlane. Vanillisuhkur lisab koogile mõnusalt sulni maitsenüansi, samas kui kardemon lisab veidi vürtsi ning rabarber oma hapukusega tasakaalustab seda kõike.

Varasemate katsetustega võrreldes meeldib mulle selle koogi juures veel see, et koogitükk püsib kenasti koos ega vaju käes laiali. Rabarber ei ole vajunud täiesti põhja ning kook ise ei ole liialt märg ega liialt biskviidine, vaid just selline paras.

No kohe eriti hea rabarberikook, vähemalt minu meelest!

Kui proovid seda retsepti siin, siis anna kindlasti märku, kuidas koogitegu välja tuli ja kuidas maitses!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga